Brievenbuskaas in De Volkskrant

Vandaag staat de firma kaas in De Volkskrant in de rubriek De Volkskeuken van Loethe Olthuis: Boerenkaassalade met bleekselderij, walnoten, appel en brievenbuskaas.  

Brievenbuskaas

Volgens onze regering is het extra belangrijk om in deze bijzondere tijden bij kleine, lokale ondernemers te kopen. Maar wat als je tot een risicogroep behoort en hierdoor je winkeluitjes zeer beperkt zijn? Want uitgebreid langs die fantastische kaaswinkel zit er nu ook even niet meer in.  

Boerenkaas

“Kaas – en vooral lekkere kaas – biedt troost” aldus Loethe. ‘’Niet die gepasteuriseerde kaas, maar juist kaas van verse, rauwmelkse kaas met een pittig, nootachtig aroma.’’  

Vers en direct van de boer

Boerenkaas vind je niet in elke supermarkt, maar tegenwoordig wel in elke brievenbus. De firma kaas haalt haar kaas direct van de boerderij en laat die door PostNL bij jou thuis bezorgen. De abonnementen zijn er per rijping of wisselend, waarbij je elke keer een andere kaas van een andere boer ontvangt. Door het direct ophalen van de kaas bij de boer, krijgen de boeren beter betaald per kilo kaas.  

Brievenbuskaas smaak

En de smaak? “Ik moest me inhouden om mijn eerste stuk niet uit het vuistje op te eten”, schrijft Loethe  

Recept met kaas

Loethe ontwikkelde een recept voor een boerenkaassalade met bleekselderij, walnoten en appel. Boerenkaassalade Loethe OlthuisBeeld: Loethe Olthuis – De Volkskeuken Ingrediënten: 1 struik bleekselderij – 8 eetlepels olijfolie – 1 theelepel Dijonmosterd – 3 eetlepels appel- of witte wijnazijn – 1 teentje fijngehakte knoflook – 250 gram in blokjes gesneden belegen of oude boerenkaas – 150 gram gehalveerde blauwe of rode druiven – 2 geschilde in blokjes gesneden zoetzure appels – 3 fijngesneden lente uitjes – 1 bosje fijngehakte bladpeterselie – 100 gram gebroken walnoten   Schil de buitenste stengels van de bleekselderij met een dunschiller en snijd de bleekselderij vervolgens dwars in dunne reepjes. Meng de olijfolie, mosterd, azijn en knoflook met flink wat zout en peper tot een smakelijke dressing.Meng deze in een grote kom met de kaasblokjes, druiven, bleekselderij, appel, lente ui en peterselie door elkaar. Voeg als laatste de walnoten toe en meng deze er doorheen. Heerlijk met een knapperig stukje brood of koolhydraatarm zonder brood. ? Eet smakelijk! Ga voor het hele artikel van De Volkskrant naar Brievenbuskaas. Brievenbuskaas brievenbus kaas Zin in andere boerenkaas recepten? Lees hier hoe je kaasstengels maakt met boerenkaas.  

Proef de smaak van boerenkaas

Benieuwd naar de smaak van boerenkaas? Bestel dan zelf boerenkaas en ontvang deze thuis geleverd via de post of de pakketdienst. Ga naar onze boerenkazen pagina en kies de boerenkaas die bij jou past.   Wil jij meer weten over boerenkaas? Leer alles over boerenkaas en lees hier verder.

Alles over boerenkaas

Wij noemen onszelf kaasfanaten. We houden van echt lekkere boerenkaas, direct van de boer. Iedere week halen we de kaas op bij onze eigen boeren en versturen deze dan rechtstreeks naar jou. Kaas met smaak, gemaakt door èchte boeren en niet in een fabriek. En dat proef je!

Oktober is Boerenkaasmaand!

Ieder jaar wordt boerenkaas in oktober extra onder de aandacht gebracht. Daarom heet de maand oktober: Boerenkaasmaand!

Lees verder

de firma kaas geïnterviewd door The Daily Milk!

Kaasbaas Wouter Swolfs vertelt aan zuivelplatform The Daily Milk over de missie, behaalde doelen en natuurlijk de bijzondere levermethode van de firma kaas.

Lees verder

Herfst = Kruidenkaas!

De herfst komt er bijna weer aan en dat betekent dat het tijd is voor een nieuwe kruidenkaas. De firma kaas introduceert twee compleet nieuwe kruidenkazen, namelijk truffelkaas en bieslook knoflook kaas!

Lees verder

Cum Laude (kaas) Awards 2021

Een groot aantal van onze kaasboeren zijn genomineerd voor een Cum Laude (kaas) Award 2021 met verschillende rijpingen. Benieuwd hoe ze smaken? Lees deze blog!

Lees verder

Hoe maak je de perfecte kaasplank compleet?

Welke wijn drink jij bij een kaasplank. Een bierliefhebber? Lees welke bieren! Kortom een complete foodpairing met onze kazen.

Lees verder

Feiten & fabels over kaas

Kaas blijft een verrukkelijk onderwerp om over te praten, het liefst met een kaasplank voor je neus. Maar wat betekent nu eigenlijk de aanduiding 20+, 30+ en 48+? Bevat een tosti nu eigenlijk meer calorieën dan een boterham met kaas? En is kaas eigenlijk wel vegetarisch?  Over kaas bestaan veel weetjes, maar welke zijn feiten en welke zijn fabels? Wij […]

Lees verder

EK borrelpakket

Bestel hier je EK borrelpakket en juich oranje naar de finale! Speciaal voor het EK levert de firma kaas bij elke borrelbox een gratis EKaasplank!

Lees verder

Borrelplank maken doe je zelf

Een borrelplanken maken doe je zelf. Borrelgemak voor thuis - lekker. Hoe? Klik. Kies. Bestel. En het wordt ook nog thuis geleverd!

Lees verder

Puur lokaal goud: boerenkaas

In de Analyse van het Algemeen Dagblad over onze boeren en ‘Puur lokaal goud’: boerenkaas. Lees het artikel hier!

Lees verder