Brievenbuskaas in De Volkskrant

23/11/2020

Boerenkaas via de brievenbus

Vandaag staat de firma kaas in De Volkskrant in de rubriek De Volkskeuken van Loethe Olthuis: Boerenkaassalade met bleekselderij, walnoten, appel en brievenbuskaas.  

Brievenbuskaas

Volgens onze regering is het extra belangrijk om in deze bijzondere tijden bij kleine, lokale ondernemers te kopen. Maar wat als je tot een risicogroep behoort en hierdoor je winkeluitjes zeer beperkt zijn? Want uitgebreid langs die fantastische kaaswinkel zit er nu ook even niet meer in.  

Boerenkaas

“Kaas – en vooral lekkere kaas – biedt troost” aldus Loethe. ‘’Niet die gepasteuriseerde kaas, maar juist kaas van verse, rauwmelkse kaas met een pittig, nootachtig aroma.’’  

Vers en direct van de boer

Boerenkaas vind je niet in elke supermarkt, maar tegenwoordig wel in elke brievenbus. De firma kaas haalt haar kaas direct van de boerderij en laat die door PostNL bij jou thuis bezorgen. De abonnementen zijn er per rijping of wisselend, waarbij je elke keer een andere kaas van een andere boer ontvangt. Door het direct ophalen van de kaas bij de boer, krijgen de boeren beter betaald per kilo kaas.  

Brievenbuskaas smaak

En de smaak? “Ik moest me inhouden om mijn eerste stuk niet uit het vuistje op te eten”, schrijft Loethe  

Recept met kaas

Loethe ontwikkelde een recept voor een boerenkaassalade met bleekselderij, walnoten en appel. Boerenkaassalade Loethe OlthuisBeeld: Loethe Olthuis – De Volkskeuken Ingrediënten: 1 struik bleekselderij – 8 eetlepels olijfolie – 1 theelepel Dijonmosterd – 3 eetlepels appel- of witte wijnazijn – 1 teentje fijngehakte knoflook – 250 gram in blokjes gesneden belegen of oude boerenkaas – 150 gram gehalveerde blauwe of rode druiven – 2 geschilde in blokjes gesneden zoetzure appels – 3 fijngesneden lente uitjes – 1 bosje fijngehakte bladpeterselie – 100 gram gebroken walnoten   Schil de buitenste stengels van de bleekselderij met een dunschiller en snijd de bleekselderij vervolgens dwars in dunne reepjes. Meng de olijfolie, mosterd, azijn en knoflook met flink wat zout en peper tot een smakelijke dressing.Meng deze in een grote kom met de kaasblokjes, druiven, bleekselderij, appel, lente ui en peterselie door elkaar. Voeg als laatste de walnoten toe en meng deze er doorheen. Heerlijk met een knapperig stukje brood of koolhydraatarm zonder brood. 😉 Eet smakelijk! Ga voor het hele artikel van De Volkskrant naar Brievenbuskaas. Brievenbuskaas brievenbus kaas Zin in andere boerenkaas recepten? Lees hier hoe je kaasstengels maakt met boerenkaas.  

Wil jij ook wekelijks jouw portie brievenbuskaas op de mat ontvangen?

Ga dan naar onze boerenkazen pagina en ontdek jouw favoriete kaas en lees hier ook meer over onze lokale boeren.

Alles over boerenkaas

Wij noemen onszelf kaasfanaten. We houden van echt lekkere boerenkaas, direct van de boer. Iedere week halen we de kaas op bij onze eigen boeren en versturen deze dan rechtstreeks naar jou. Kaas met smaak, gemaakt door èchte boeren en niet in een fabriek. En dat proef je!

Boerenkaas uit het Groene Hart

De firma kaas in het Algemeen Dagblad over boerenkaas door de brievenbus van boeren uit het Groene Hart. Lees hier het hele artikel.

Lees verder

Kaassoorten

Bij de firma kaas hebben we op dit moment drie kaassoorten in het assortiment, namelijk: jong belegen, belegen en oude boerenkaas. Maar wat zijn nu eigenlijk de belangrijkste kenmerken van deze drie verschillende rijpingen?

Lees verder

Kaas bewaren

De firma kaas verstuurt kaas door de brievenbus verpakt in vacuüm in een brievenbusdoosje. Dit is voor bescherming tegen bijvoorbeeld vallen en stoten, maar ook tegen bacteriën, nattigheid en viezigheid van buitenaf. Maar hoe zit dat eigenlijk met het bewaren van kaas en de houdbaarheid? We leggen het uit in deze blog.

Lees verder

BNR Radio en de firma kaas

Onze kaasbaas op BNR Radio bij Zakendoen in de pitch. De firma kaas wordt gepitcht en vragen beantwoordt. Lees en luister het hier.

Lees verder

Brievenbuskaas in De Volkskrant

De firma kaas staat in De Volkskrant in de rubriek De Volkskeuken van Loethe Olthuis: Boerenkaassalade met bleekselderij, walnoten, appel en brievenbuskaas.

Lees verder

Proefnotities kaas

Proefnotities. Dit kaartje is puur voor jezelf, zodat je zelf kunt bijhouden welke kaas je lekker vindt. Deze proefnotities zijn een geheugensteuntje voor jou om eens na te denken over de andere boeren in ons assortiment. Misschien wil je die ook wel eens proberen.

Lees verder

NHradio interview

NHradio - Wie is de vroege vogel van de dag? Want Noord-Holland ontwaakt natuurlijk! De bakker, de bloemist, de krantenbezorger, de timmerman… iedereen mag weer aan de slag. Lees hier het interview met kaasbaas Wouter Swolfs van de firma kaas.

Lees verder

Keto voor Beginners

Deze keer gaan we dieper in op boerenkaas en Keto voor Beginners, voor sommige misschien al bekend, maar ook wij leren nog steeds iedere dag steeds meer over boerenkaas. Lees hier verder over keto en boerenkaas!

Lees verder

Rauwmelkse kaas

Rauwe melk is het is het hoofdbestanddeel van rauwmelkse kaas. Wij Nederlanders zijn van oorsprong melkdrinkers, daarom is het ook niet zo gek dat Nederland veel kaas produceert, consumeert en Nederlanders kaaskoppen genoemd worden. Voor het maken van kaas kunnen verschillende soorten melk worden gebruikt . Deze blog gaat over de verschillen in melk en dus in de kaas.

Lees verder

een greep uit onze kazen

kies je kaas

jong

belegen

van boerderij de twee hoeven

belegen

van boerderij koopman

OUDE KAAS

van boerderij witte welle