Borrelplank maken doe je zelf

Borrelplank maken doe je zelf, borrelgemak voor thuis, lekker en gezellig. Natuurlijk begint een lekkere borrelplank met echte boerenkaas van de firma kaas. Zo van de boerderij, vers van het mes. Wij hebben het grootste assortiment boerenkazen, dus er zit vast wel wat bij van je smaak. Van romige jong belegen tot pittige oude kaas, of een lekkere kruidenkaas. borrel maken

Borrelplank met kaas en worst

Als het aan ons ligt dan leggen wij er een mooie droge worst van Olijck bij. Wij hebben gekozen voor een droge worst die is gemarineerd met Afflichem bier. Want bier, worst en kaas gaan nou eenmaal perfect samen. De worst is op traditionele Italiaanse wijze (gefermenteerd en daarna gedroogd) en met pure ingrediënten gemaakt. Het vlees komt van Nederlandse goed gehouden varkens en dat proef je!

En noten

In onze zoektocht naar de beste noten kwamen we uit bij het Nederlandse bedrijf John Altman. De noten komen uit de Verenigde Staten en Vietnam en worden gezouten met zeezout uit Frankrijk. Het branden en verpakken doen ze in Nederland naar eigen receptuur. En natuurlijk met oog voor mens en natuur. Dat maakt deze noten gewoon de lekkerste.

Plus de heerlijkste oijven

De ene olijf is de andere niet. De beste olijven komen volgens ons toch echt uit Griekenland. En wij vinden dan de halkidiki olijven van Mr. Filbert’s de lekkerste. Hand geplukt en gemarineerd in 100% natuurlijke olijfolie, citroen en oregano. Je proeft gewoon de zon!

De firma kaas borrelpakketten

Om het je makkelijk te maken hebben wij onze keuze in twee lekkere pakketten verpakt. Voor de kaas en worst puristen hebben wij het pakket ‘Liefhebber’ samengesteld. Twee lekkere stukjes boerenkaas en de worsten van Olijck. En als je meer variatie wilt dan kan je kiezen voor het pakket ‘Genieter’ met kaas, worst, noten en olijven. Kijk snel en bestel hier.

Wijn en bier

Geen borrel is compleet zonder wijn en bier. Maar welke wijn of welk bier gaat nu goed bij welke kaas? Daarom hebben wij een samenwerking met Mitra drankenspeciaalzaken. Samen met hun wijn en bier sommelier hebben wij een selectie gemaakt uit hun assortiment die perfect matcht bij onze boerenkazen. Laat je inspireren en klik hier.

Haal boerenkaas in huis

Benieuwd naar de smaak van boerenkaas? Bestel dan zelf boerenkaas en ontvang deze thuis geleverd via de post of de pakketdienst. Ga naar onze boerenkazen pagina en kies de boerenkaas die bij jou past. Wil jij meer weten over boerenkaas? Leer alles over boerenkaas en lees hier verder. borrel maken

Alles over boerenkaas

Wij noemen onszelf kaasfanaten. We houden van echt lekkere boerenkaas, direct van de boer. Iedere week halen we de kaas op bij onze eigen boeren en versturen deze dan rechtstreeks naar jou. Kaas met smaak, gemaakt door èchte boeren en niet in een fabriek. En dat proef je!

De koeien gaan naar buiten!

De koeien gaan naar buiten. Dit is een dag waar iedere boer ieder voorjaar weer naar uit kijkt. De koeien trouwens ook. Lees hier alles over dit bijzondere moment!

Lees verder

Hoe maak je de perfecte kaasplank compleet?

Welke wijn drink jij bij een kaasplank. Een bierliefhebber? Lees welke bieren! Kortom een complete foodpairing met onze kazen.

Lees verder

Wat is graskaas?

Graskaas - Wat is graskaas precies? Iedereen lijkt het er over te hebben in het voorjaar, want graskaas is er ook alleen in het voorjaar. Hieronder wordt uitgelegd wat graskaas is.

Lees verder

Kaasbrood in plaats van Paasbrood?

Zelf Kaasbrood maken? Wat een goed idee! Omdat Pasen twee dagen duurt hebben wij een recept voor jou dat je de hele Pasen kan eten! Zoals bij het ontbijt, brunch, lunch, hartig tussendoortje of lekker als broodje bij de soep. Lees gauw verder!

Lees verder

Stolwijker kaas kopen kan nu ook online

Stolwijker kaas van de boerderij nu ook te koop bij de firma kaas. Wat maak Stolwijker kaas zo uniek? Lees het hier!

Lees verder

Koeiendans

De lente begint, tijd voor de koeiendans! Lees onze blog en kom meer te weten over de lente, graskaas en de koeiendans.

Lees verder

Hoe bewaar je kaas?

Hoe bewaar je kaas? Hoe blijft kaas het langst lekker? Kun je kaas invriezen? En waarom verstuurt de firma kaas haar boerenkaas niet in kaaspapier? In deze blog lees je alles over het bewaren van kaas.

Lees verder

Kaasweetjes

In deze blog vertellen wij alles wat jij van kaas wil weten! Wist jij bijvoorbeeld dat er in Nederlands 650 miljoen kilo kaas per jaar wordt geproduceerd? Daarmee is Nederland de op 4 na grootste kaasproducent ter wereld! Niet gek voor zo’n klein kaaslandje. Voor 1 kilo kaas is ongeveer 10 liter koeienmelk nodig, even snel rekenen… Dat is dus […]

Lees verder

De firma kaas: boerenkaas door de brievenbus

Boerenkaas vs Kaas van de Boerderij. Wat is nu eigenlijk het verschil? Zwangere kunnen wel Kaas van de Boerderij eten. Lees hier waarom!

Lees verder