Borrelplank maken doe je zelf

Borrelplank maken doe je zelf, borrelgemak voor thuis, lekker en gezellig. Natuurlijk begint een lekkere borrelplank met echte boerenkaas van de firma kaas. Zo van de boerderij, vers van het mes. Wij hebben het grootste assortiment boerenkazen, dus er zit vast wel wat bij van je smaak. Van romige jong belegen tot pittige oude kaas, of een lekkere kruidenkaas. borrel maken

Borrelplank met kaas en worst

Als het aan ons ligt dan leggen wij er een mooie droge worst van Olijck bij. Wij hebben gekozen voor een droge worst die is gemarineerd met Afflichem bier. Want bier, worst en kaas gaan nou eenmaal perfect samen. De worst is op traditionele Italiaanse wijze (gefermenteerd en daarna gedroogd) en met pure ingrediënten gemaakt. Het vlees komt van Nederlandse goed gehouden varkens en dat proef je!

En noten

In onze zoektocht naar de beste noten kwamen we uit bij het Nederlandse bedrijf John Altman. De noten komen uit de Verenigde Staten en Vietnam en worden gezouten met zeezout uit Frankrijk. Het branden en verpakken doen ze in Nederland naar eigen receptuur. En natuurlijk met oog voor mens en natuur. Dat maakt deze noten gewoon de lekkerste.

Plus de heerlijkste oijven

De ene olijf is de andere niet. De beste olijven komen volgens ons toch echt uit Griekenland. En wij vinden dan de halkidiki olijven van Mr. Filbert’s de lekkerste. Hand geplukt en gemarineerd in 100% natuurlijke olijfolie, citroen en oregano. Je proeft gewoon de zon!

De firma kaas borrelpakketten

Om het je makkelijk te maken hebben wij onze keuze in twee lekkere pakketten verpakt. Voor de kaas en worst puristen hebben wij het pakket ‘Liefhebber’ samengesteld. Twee lekkere stukjes boerenkaas en de worsten van Olijck. En als je meer variatie wilt dan kan je kiezen voor het pakket ‘Genieter’ met kaas, worst, noten en olijven. Kijk snel en bestel hier.

Wijn en bier

Geen borrel is compleet zonder wijn en bier. Maar welke wijn of welk bier gaat nu goed bij welke kaas? Daarom hebben wij een samenwerking met Mitra drankenspeciaalzaken. Samen met hun wijn en bier sommelier hebben wij een selectie gemaakt uit hun assortiment die perfect matcht bij onze boerenkazen. Laat je inspireren en klik hier.

Haal boerenkaas in huis

Benieuwd naar de smaak van boerenkaas? Bestel dan zelf boerenkaas en ontvang deze thuis geleverd via de post of de pakketdienst. Ga naar onze boerenkazen pagina en kies de boerenkaas die bij jou past. Wil jij meer weten over boerenkaas? Leer alles over boerenkaas en lees hier verder. borrel maken

Alles over boerenkaas

Wij noemen onszelf kaasfanaten. We houden van echt lekkere boerenkaas, direct van de boer. Iedere week halen we de kaas op bij onze eigen boeren en versturen deze dan rechtstreeks naar jou. Kaas met smaak, gemaakt door èchte boeren en niet in een fabriek. En dat proef je!

Oktober is Boerenkaasmaand!

Ieder jaar wordt boerenkaas in oktober extra onder de aandacht gebracht. Daarom heet de maand oktober: Boerenkaasmaand!

Lees verder

de firma kaas geïnterviewd door The Daily Milk!

Kaasbaas Wouter Swolfs vertelt aan zuivelplatform The Daily Milk over de missie, behaalde doelen en natuurlijk de bijzondere levermethode van de firma kaas.

Lees verder

Herfst = Kruidenkaas!

De herfst komt er bijna weer aan en dat betekent dat het tijd is voor een nieuwe kruidenkaas. De firma kaas introduceert twee compleet nieuwe kruidenkazen, namelijk truffelkaas en bieslook knoflook kaas!

Lees verder

Cum Laude (kaas) Awards 2021

Een groot aantal van onze kaasboeren zijn genomineerd voor een Cum Laude (kaas) Award 2021 met verschillende rijpingen. Benieuwd hoe ze smaken? Lees deze blog!

Lees verder

Hoe maak je de perfecte kaasplank compleet?

Welke wijn drink jij bij een kaasplank. Een bierliefhebber? Lees welke bieren! Kortom een complete foodpairing met onze kazen.

Lees verder

Feiten & fabels over kaas

Kaas blijft een verrukkelijk onderwerp om over te praten, het liefst met een kaasplank voor je neus. Maar wat betekent nu eigenlijk de aanduiding 20+, 30+ en 48+? Bevat een tosti nu eigenlijk meer calorieën dan een boterham met kaas? En is kaas eigenlijk wel vegetarisch?  Over kaas bestaan veel weetjes, maar welke zijn feiten en welke zijn fabels? Wij […]

Lees verder

EK borrelpakket

Bestel hier je EK borrelpakket en juich oranje naar de finale! Speciaal voor het EK levert de firma kaas bij elke borrelbox een gratis EKaasplank!

Lees verder

Borrelplank maken doe je zelf

Een borrelplanken maken doe je zelf. Borrelgemak voor thuis - lekker. Hoe? Klik. Kies. Bestel. En het wordt ook nog thuis geleverd!

Lees verder

Puur lokaal goud: boerenkaas

In de Analyse van het Algemeen Dagblad over onze boeren en ‘Puur lokaal goud’: boerenkaas. Lees het artikel hier!

Lees verder