De lekkerste borrel combinaties met kaas

Borrelen doen wij Nederlanders tegenwoordig thuis, want wij zijn met zijn allen meer thuis dan ooit. Er wordt meer aandacht besteed aan wat er gegeten wordt en dus ook meer aandacht aan de borrel thuis maken. In deze blog delen wij de firma kaas tips voor de borrel thuis.  

De borrel

De borrel is een moment geworden waarin drankjes met hapjes worden gecombineerd. Vroeger was een borrel echt alleen een sterke drank met in enkele gevallen een kleine knabbel erbij. Vandaag de dag zien wij goed gevulde planken en schalen met de meest uiteenlopende smaakcombinaties. Gaat dit altijd gepaard met een alcoholische versnapering? Zeker niet, want ook alcoholvrije drankjes zijn steeds meer het nieuwe normaal.  

De firma kaas borrel

Bij de firma kaas zijn ook wij fan van mooie producten combineren, en zeker met boerenkaas! Het team experimenteert er flink op los in hun vrije tijd. Want het is leuk en lekker om met de verschillende soorten kaas nieuwe en verrassende combinaties te maken. Juist omdat wij het grootste online assortiment boerenkazen hebben: sinds eind februari hebben wij 27 soorten boerenkaas van 9 verschillende boeren! Mensen, en jij misschien ook, gaan op zoek naar nieuwe combinaties. Wij helpen je graag op deze zoektocht. borrel met kaas

Smaakcombinaties met kaas

  • Jong belegen kaas combinaties: Jong belegen boerenkaas is van zichzelf al smaakvoller dan fabriekskaas, maar wist je dat deze ook heel goed samengaat met roompaté, Ardenner Paté of schouderham? Voeg hier een krokant gebakken stokbrood of toast aan toe en je hebt een prachtige combinaties van zachte uitgesproken smaken met een krokante bite.
  • Belegen kaas combinaties: Een belegen kaas is steviger van structuur en meestal mild van smaak. Neem je een boerenkaas dan heeft deze een herkenbare smaak, onvergelijkbaar met die van fabriekskaas. Wist je  dat belegen kaas heel fijn samengaat met wat pittigere vleeswaren? Zoals bijvoorbeeld een parmaham, salami of pancetta? In combinatie met mosterd doet een belegen kaas het ook heel goed, omdat deze smaken elkaar versterken. Dit smaakt trouwens ook heel lekker met een droog crackertje of toastje.
  • Oude kaas combinaties: Oude kaas is stevig van structuur en is meestal tegen het pikante aan. Het zoutgehalte is hierin wat hoger en als het een boerenkaas is kan deze zelfs zoutkristallen bevatten die die extra bite geven aan deze heerlijke kaas. Heb je wel eens deze pikante smaak gecombineerd met een zoetje? Dit is wat ons betreft echt feest. De zoete smaak van appelstroop, vijgenchutney of kweeperenjam is echt fantastisch samen met het pikante zoute van oude boerenkaas. Ben je meer een avonturier op smaakgebied? Probeer dan eens oude kaas met een dip van balsamico crème. Ook heel lekker!

Onze kaas op jouw borrelplank?

Nieuwsgierig naar je favoriete boerenkaas? Bestel dan zelf boerenkaas en ontvang deze thuis geleverd via de post of de pakketdienst. Ga naar onze boerenkazen pagina en kies de boerenkaas die bij jou past.   Wil jij meer weten over boerenkaas? Leer alles over boerenkaas en lees hier verder.

Alles over boerenkaas

Wij noemen onszelf kaasfanaten. We houden van echt lekkere boerenkaas, direct van de boer. Iedere week halen we de kaas op bij onze eigen boeren en versturen deze dan rechtstreeks naar jou. Kaas met smaak, gemaakt door èchte boeren en niet in een fabriek. En dat proef je!

Stolwijker kaas kopen kan nu ook online

Stolwijker kaas van de boerderij nu ook te koop bij de firma kaas. Wat maak Stolwijker kaas zo uniek? Lees het hier!

Lees verder

Koeiendans

De lente begint, tijd voor de koeiendans! Lees onze blog en kom meer te weten over de lente, graskaas en de koeiendans.

Lees verder

Hoe bewaar je kaas?

Hoe bewaar je kaas? Hoe blijft kaas het langst lekker? Kun je kaas invriezen? En waarom verstuurt de firma kaas haar boerenkaas niet in kaaspapier? In deze blog lees je alles over het bewaren van kaas.

Lees verder

De firma kaas: boerenkaas door de brievenbus

Boerenkaas vs Kaas van de Boerderij. Wat is nu eigenlijk het verschil? Zwangere kunnen wel Kaas van de Boerderij eten. Lees hier waarom!

Lees verder

Kaas eten tijdens je zwangerschap

Welke kaas kun je eten als je zwanger bent? Wat is het verschil tussen fabriekskaas en boerenkaas? En wat is rauwmelkse koemelk? In deze blog leggen wij uit wat de adviezen zijn met betrekking tot boerenkaas als je zwanger bent.

Lees verder

Cum Laude Kaas

Boerenkaas vs Kaas van de Boerderij. Wat is nu eigenlijk het verschil? Zwangere kunnen wel Kaas van de Boerderij eten. Lees hier waarom!

Lees verder

Boerenkaas vs Kaas van de Boerderij

Boerenkaas vs Kaas van de Boerderij. Wat is nu eigenlijk het verschil? Zwangere kunnen wel Kaas van de Boerderij eten. Lees hier waarom!

Lees verder

De lekkerste borrel combinaties met kaas

Borrel thuis maken? De firma kaas geeft jou de lekkerste borrel recepten en handige tips om jouw borrel te laten slagen. Eet ze lekker!

Lees verder

Terugblik op 2020

Twintig-twintig… wat een bijzonder jaar. Dat kan ook bijna niet anders met die twee dubbele getallen… Lees hier verder in de blog.

Lees verder