De lekkerste borrel combinaties met kaas

Borrelen doen wij Nederlanders tegenwoordig thuis, want wij zijn met zijn allen meer thuis dan ooit. Er wordt meer aandacht besteed aan wat er gegeten wordt en dus ook meer aandacht aan de borrel thuis maken. In deze blog delen wij de firma kaas tips voor de borrel thuis.  

De borrel

De borrel is een moment geworden waarin drankjes met hapjes worden gecombineerd. Vroeger was een borrel echt alleen een sterke drank met in enkele gevallen een kleine knabbel erbij. Vandaag de dag zien wij goed gevulde planken en schalen met de meest uiteenlopende smaakcombinaties. Gaat dit altijd gepaard met een alcoholische versnapering? Zeker niet, want ook alcoholvrije drankjes zijn steeds meer het nieuwe normaal.  

De firma kaas borrel

Bij de firma kaas zijn ook wij fan van mooie producten combineren, en zeker met boerenkaas! Het team experimenteert er flink op los in hun vrije tijd. Want het is leuk en lekker om met de verschillende soorten kaas nieuwe en verrassende combinaties te maken. Juist omdat wij het grootste online assortiment boerenkazen hebben: sinds eind februari hebben wij 27 soorten boerenkaas van 9 verschillende boeren! Mensen, en jij misschien ook, gaan op zoek naar nieuwe combinaties. Wij helpen je graag op deze zoektocht. borrel met kaas

Smaakcombinaties met kaas

  • Jong belegen kaas combinaties: Jong belegen boerenkaas is van zichzelf al smaakvoller dan fabriekskaas, maar wist je dat deze ook heel goed samengaat met roompaté, Ardenner Paté of schouderham? Voeg hier een krokant gebakken stokbrood of toast aan toe en je hebt een prachtige combinaties van zachte uitgesproken smaken met een krokante bite.
  • Belegen kaas combinaties: Een belegen kaas is steviger van structuur en meestal mild van smaak. Neem je een boerenkaas dan heeft deze een herkenbare smaak, onvergelijkbaar met die van fabriekskaas. Wist je  dat belegen kaas heel fijn samengaat met wat pittigere vleeswaren? Zoals bijvoorbeeld een parmaham, salami of pancetta? In combinatie met mosterd doet een belegen kaas het ook heel goed, omdat deze smaken elkaar versterken. Dit smaakt trouwens ook heel lekker met een droog crackertje of toastje.
  • Oude kaas combinaties: Oude kaas is stevig van structuur en is meestal tegen het pikante aan. Het zoutgehalte is hierin wat hoger en als het een boerenkaas is kan deze zelfs zoutkristallen bevatten die die extra bite geven aan deze heerlijke kaas. Heb je wel eens deze pikante smaak gecombineerd met een zoetje? Dit is wat ons betreft echt feest. De zoete smaak van appelstroop, vijgenchutney of kweeperenjam is echt fantastisch samen met het pikante zoute van oude boerenkaas. Ben je meer een avonturier op smaakgebied? Probeer dan eens oude kaas met een dip van balsamico crème. Ook heel lekker!
 

Onze kaas op jouw borrelplank?

Benieuwd naar de smaak van boerenkaas? Bestel dan zelf boerenkaas en ontvang deze thuis geleverd via de post of de pakketdienst. Ga naar onze boerenkazen pagina en kies de boerenkaas die bij jou past.  

Alle onze kaascombinaties vind je hier

Wil jij nieuwe kaascombinaties te weten komen? Lees dan hier onze blogs en maak de lekkerste kaascombinaties!

Alles over boerenkaas

Wij noemen onszelf kaasfanaten. We houden van echt lekkere boerenkaas, direct van de boer. Iedere week halen we de kaas op bij onze eigen boeren en versturen deze dan rechtstreeks naar jou. Kaas met smaak, gemaakt door èchte boeren en niet in een fabriek. En dat proef je!

Oktober is Boerenkaasmaand!

Ieder jaar wordt boerenkaas in oktober extra onder de aandacht gebracht. Daarom heet de maand oktober: Boerenkaasmaand!

Lees verder

de firma kaas geïnterviewd door The Daily Milk!

Kaasbaas Wouter Swolfs vertelt aan zuivelplatform The Daily Milk over de missie, behaalde doelen en natuurlijk de bijzondere levermethode van de firma kaas.

Lees verder

Herfst = Kruidenkaas!

De herfst komt er bijna weer aan en dat betekent dat het tijd is voor een nieuwe kruidenkaas. De firma kaas introduceert twee compleet nieuwe kruidenkazen, namelijk truffelkaas en bieslook knoflook kaas!

Lees verder

Cum Laude (kaas) Awards 2021

Een groot aantal van onze kaasboeren zijn genomineerd voor een Cum Laude (kaas) Award 2021 met verschillende rijpingen. Benieuwd hoe ze smaken? Lees deze blog!

Lees verder

Hoe maak je de perfecte kaasplank compleet?

Welke wijn drink jij bij een kaasplank. Een bierliefhebber? Lees welke bieren! Kortom een complete foodpairing met onze kazen.

Lees verder

Feiten & fabels over kaas

Kaas blijft een verrukkelijk onderwerp om over te praten, het liefst met een kaasplank voor je neus. Maar wat betekent nu eigenlijk de aanduiding 20+, 30+ en 48+? Bevat een tosti nu eigenlijk meer calorieën dan een boterham met kaas? En is kaas eigenlijk wel vegetarisch?  Over kaas bestaan veel weetjes, maar welke zijn feiten en welke zijn fabels? Wij […]

Lees verder

EK borrelpakket

Bestel hier je EK borrelpakket en juich oranje naar de finale! Speciaal voor het EK levert de firma kaas bij elke borrelbox een gratis EKaasplank!

Lees verder

Borrelplank maken doe je zelf

Een borrelplanken maken doe je zelf. Borrelgemak voor thuis - lekker. Hoe? Klik. Kies. Bestel. En het wordt ook nog thuis geleverd!

Lees verder

Puur lokaal goud: boerenkaas

In de Analyse van het Algemeen Dagblad over onze boeren en ‘Puur lokaal goud’: boerenkaas. Lees het artikel hier!

Lees verder