De lekkerste borrel combinaties met kaas

Borrel thuis maken

Borrelen doen wij Nederlanders tegenwoordig thuis, want wij zijn met zijn allen meer thuis dan ooit. Er wordt meer aandacht besteed aan wat er gegeten wordt en dus ook meer aandacht aan de borrel thuis maken. In deze blog delen wij de firma kaas tips voor de borrel thuis.  

De borrel

De borrel is een moment geworden waarin drankjes met hapjes worden gecombineerd. Vroeger was een borrel echt alleen een sterke drank met in enkele gevallen een kleine knabbel erbij. Vandaag de dag zien wij goed gevulde planken en schalen met de meest uiteenlopende smaakcombinaties. Gaat dit altijd gepaard met een alcoholische versnapering? Zeker niet, want ook alcoholvrije drankjes zijn steeds meer het nieuwe normaal.  

De firma kaas borrel

Bij de firma kaas zijn ook wij fan van mooie producten combineren, en zeker met boerenkaas! Het team experimenteert er flink op los in hun vrije tijd. Want het is leuk en lekker om met de verschillende soorten kaas nieuwe en verrassende combinaties te maken. Juist omdat wij het grootste online assortiment boerenkazen hebben: vanaf eind februari hebben wij 27 soorten kaas! (9 boeren x 3 soorten kaas of rijpingen). Mensen, en jij misschien ook, gaan op zoek naar nieuwe combinaties. Wij helpen je graag op deze zoektocht. borrel met kaas

Smaakcombinaties met kaas

  • Jong belegen kaas combinaties Jonge belegen boerenkaas is van zichzelf al smaakvoller dan fabriekskaas, maar wist je dat deze ook heel goed samengaat met roompaté, Ardenner Paté of schouderham? Voeg hier een krokant gebakken stokbrood of toast aan toe en je hebt een prachtige combinaties van zachte uitgesproken smaken met een krokante bite.
  • Belegen kaas combinaties Een belegen kaas is steviger van structuur en meestal mild van smaak. Neem je een boerenkaas dan heeft deze een herkenbare smaak, onvergelijkbaar met die van fabriekskaas. Wist je  dat belegen kaas heel fijn samengaat met wat pittigere vleeswaren? Zoals bijvoorbeeld een parmaham, salami of pancetta? In combinatie met mosterd doet een belegen kaas het ook heel goed, omdat deze smaken elkaar versterken. Dit smaakt trouwens ook heel lekker met een droog crackertje of toastje.
  • Oude kaas combinaties Oude kaas is stevig van structuur en is meestal tegen het pikante aan. Het zoutgehalte is hierin wat hoger en als het een boerenkaas is kan deze zelfs zoutkristallen bevatten die die extra bite geven aan deze heerlijke kaas. Heb je wel eens deze pikante smaak gecombineerd met een zoetje? Dit is wat ons betreft echt feest. De zoete smaak van appelstroop, vijgenchutney of kweeperenjam is echt fantastisch samen met het pikante zoute van oude boerenkaas. Ben je meer een avonturier op smaakgebied? Probeer dan eens oude kaas met een dip van balsamico crème. Ook heel lekker!
 

Zelf een borrel maken?

Nieuwsgierig naar welke kaas jij lekker vind? Ga naar onze boerenkazen pagina en ontdek welke kaas jij op voor de borrel het lekkerst vindt!

Alles over boerenkaas

Wij noemen onszelf kaasfanaten. We houden van echt lekkere boerenkaas, direct van de boer. Iedere week halen we de kaas op bij onze eigen boeren en versturen deze dan rechtstreeks naar jou. Kaas met smaak, gemaakt door èchte boeren en niet in een fabriek. En dat proef je!

Verse kaas rechtstreeks van de boer

De firma kaas haalt de kaas direct op bij de boer. Dit wordt iedere week gedaan zodat de kaas vers kan worden geleverd aan onze klanten. De kaas wordt gesneden en in diep gevacumeerd, zodat de kaas vers blijft. Lees hier meer over onze boeren!

Lees verder

Kaas bestellen

De firma kaas levert verse kaas door de brievenbus bij jou thuis. De firma loopt hiermee voorop, omdat het door postbodes wordt rondgebracht in plaats met busjes wordt bezorgd door een bezorgdienst. Het voordeel? Je leest 't hier!

Lees verder

PostNL bezorgtijden

Het is december. Een maand van feestdagen met veel pakketjes en cadeautjes. Het kan je bijna niet ontgaan zijn, maar PostNL heeft het ontzettend druk, en dus ook met onze brievenbuspakketjes. Dit heeft invloed op de PostNL bezorgtijden.

Lees verder

Kleurplaat

De firma kaas presenteert een kleurwedstrijd voor jong en oud. Met de aangekondigde nieuwe maatregelen komt voor velen de kerstvakantie iets eerder dan gepland. Daarom organiseert de firma kaas een kleurwedstrijd met leuke cheesy prijzen.

Lees verder

Boerenkaas uit het Groene Hart

De firma kaas in het Algemeen Dagblad over boerenkaas door de brievenbus van boeren uit het Groene Hart. Lees hier het hele artikel.

Lees verder

Wat is het verschil tussen de Hollandse kaassoorten?

Bij de firma kaas hebben we op dit moment drie kaassoorten in het assortiment, namelijk: jong belegen, belegen en oude boerenkaas. Maar wat zijn nu eigenlijk de belangrijkste kenmerken van deze drie verschillende rijpingen?

Lees verder

Kaasfondue met boerenkaas

Kaasfondue met boerenkaas, dat is pas lekker. Benieuwd naar het recept? Je vindt het kaasfondue recept hier!

Lees verder

Hoe kan je kaas bewaren?

De firma kaas verstuurt kaas door de brievenbus verpakt in vacuüm in een brievenbusdoosje. Dit is voor bescherming tegen bijvoorbeeld vallen en stoten, maar ook tegen bacteriën, nattigheid en viezigheid van buitenaf. Maar hoe zit dat eigenlijk met het bewaren van kaas en de houdbaarheid? We leggen het uit in deze blog.

Lees verder

BNR Radio en de firma kaas

Onze kaasbaas op BNR Radio bij Zakendoen in de pitch. De firma kaas wordt gepitcht en vragen beantwoordt. Lees en luister het hier.

Lees verder