Oktober is Boerenkaasmaand!

Ieder jaar wordt boerenkaas in oktober extra onder de aandacht gebracht door onder andere kaasboeren, kaashandelaren, kaasverkooppunten en de Bond van Boerderijzuivelbereiders. Daarom heet de maand oktober: Boerenkaasmaand!

Wat is de boerenkaasmaand?

De boerenkaasmaand bestaat al jaren. Deze speciale benaming is het leven geroepen om het authentieke en pure product boerenkaas meer onder de aandacht te brengen.
Je denkt misschien, “is dit nodig dan? Er wordt toch super veel kaas gegeten in Nederland?” Dat klopt - en toch is daar maar een beperkt percentage boerenkaas van. Terwijl iedere boerenkaaskenner een niet boerenkaaskenner boerenkaas zou aanbevelen. Volg jij het nog? Precies om deze reden is oktober omgedoopt tot boerenkaasmaand!

Wil jij weten wat boerenkaas is en hoe het wordt gemaakt? Lees het in onze blog: wat is boerenkaas?

Onze kaasboeren in het zonnetje

De firma kaas werkt samen met enthousiaste kaasboeren die met passie en toewijding jouw boerenkaas maken. De kunst van het boerenkaas maken wordt van generatie op generatie doorgegeven, waardoor elke kaas per boerderij zijn eigen unieke en karakteristieke smaak heeft. Zo maken ze bijvoorbeeld op kaasboerderij De Twee Hoeven al meer dan 100 jaar kaas, en dat proef je!

Lees hier alle bijzondere verhalen achter onze boeren!

Herfstspecials in boerenkaasmaand

Die jarenlange ervaring en ambacht van onze boeren proef je terug in de boerenkazen. Zowel in de jong belegen, belegen als oude boerenkazen en in onze verschillende kruidenkazen, te bestellen in onze kaasshop.

Daarnaast introduceren we tijdens de boerenkaasmaand met trots twee nieuwe boeren kruidenkazen die tijdelijk in het assortiment opgenomen worden. Door research in de behoefte van onze klanten zijn hier onze nieuwe parade-kazen uit voortgekomen: bieslook-knoflook en truffelkaas. Twee verschillende kruidenkazen die beiden tot hun recht komen tijdens de koelere dagen. boerenkaasmaand oktober
  • Boeren Truffelkaas
    Komt als absolute winnaar uit de bus! Wij hebben hem zelf ook geproefd en zijn helemaal verkocht. Deze wíl je proeven!
  • Boeren Bieslook-knoflook
    Het scheelde niet veel, knoflook/bieslook kaas heeft een verdiende tweede plek behaald in onze stemming. Een frisse kaas die uitermate geod te combineren is op welke kaasplank dan ook!
Ik wil een herfstspecial

Alles over boerenkaas

Wij noemen onszelf kaasfanaten. We houden van echt lekkere boerenkaas, direct van de boer. Iedere week halen we de kaas op bij onze eigen boeren en versturen deze dan rechtstreeks naar jou. Kaas met smaak, gemaakt door èchte boeren en niet in een fabriek. En dat proef je!

Oktober is Boerenkaasmaand!

Ieder jaar wordt boerenkaas in oktober extra onder de aandacht gebracht. Daarom heet de maand oktober: Boerenkaasmaand!

Lees verder

de firma kaas geïnterviewd door The Daily Milk!

Kaasbaas Wouter Swolfs vertelt aan zuivelplatform The Daily Milk over de missie, behaalde doelen en natuurlijk de bijzondere levermethode van de firma kaas.

Lees verder

Herfst = Kruidenkaas!

De herfst komt er bijna weer aan en dat betekent dat het tijd is voor een nieuwe kruidenkaas. De firma kaas introduceert twee compleet nieuwe kruidenkazen, namelijk truffelkaas en bieslook knoflook kaas!

Lees verder

Cum Laude (kaas) Awards 2021

Een groot aantal van onze kaasboeren zijn genomineerd voor een Cum Laude (kaas) Award 2021 met verschillende rijpingen. Benieuwd hoe ze smaken? Lees deze blog!

Lees verder

Hoe maak je de perfecte kaasplank compleet?

Welke wijn drink jij bij een kaasplank. Een bierliefhebber? Lees welke bieren! Kortom een complete foodpairing met onze kazen.

Lees verder

Feiten & fabels over kaas

Kaas blijft een verrukkelijk onderwerp om over te praten, het liefst met een kaasplank voor je neus. Maar wat betekent nu eigenlijk de aanduiding 20+, 30+ en 48+? Bevat een tosti nu eigenlijk meer calorieën dan een boterham met kaas? En is kaas eigenlijk wel vegetarisch?  Over kaas bestaan veel weetjes, maar welke zijn feiten en welke zijn fabels? Wij […]

Lees verder

EK borrelpakket

Bestel hier je EK borrelpakket en juich oranje naar de finale! Speciaal voor het EK levert de firma kaas bij elke borrelbox een gratis EKaasplank!

Lees verder

Borrelplank maken doe je zelf

Een borrelplanken maken doe je zelf. Borrelgemak voor thuis - lekker. Hoe? Klik. Kies. Bestel. En het wordt ook nog thuis geleverd!

Lees verder

Puur lokaal goud: boerenkaas

In de Analyse van het Algemeen Dagblad over onze boeren en ‘Puur lokaal goud’: boerenkaas. Lees het artikel hier!

Lees verder