Boerenkaas vs Kaas van de Boerderij

Boerenkaas is de kaas die vele het lekkerst vinden vanwege de volle smaak, mooie smaak en lekkere bite. Tot voor kort verkocht de firma kaas ook alleen boerenkaas gemaakt van rauwe koemelk. Vanaf februari biedt de firma kaas ook Kaas van de Boerderij aan. Het verschil? Dat vertellen wij in deze blog.   

Wat is boerenkaas?

Boerenkaas is kaas gemaakt van rauwe koemelk gemaakt op de boerderij op traditionele en gecontroleerde wijze. Op traditionele wijze houdt in dat de kaas is gemaakt van de verse rauwe melk van de eigen koeien en wordt niet verhit. Alleen onder deze voorwaarden mag boerenkaas ook boerenkaas genoemd worden. Lees hier meer over wat boerenkaas is?  

Verhittingsverschil

Het voornaamste verschil tussen boerenkaas en Kaas van de Boerderij zit in de verhitting van de melk tijdens de bereiding. In de blog over rauwmelkse kaas wordt het verschil in verhitting uitgelegd van gepasteuriseerde melk en rauwe melk. Gepasteuriseerde melk wordt namelijk verhit in een fabriek tot 65 graden. Zodra er een verhitting heeft plaatsgevonden mag de kaas geen boerenkaas meer heten.  

Wat is Kaas van de Boerderij? 

Kaas van de Boerderij wordt op de boerderij gemaakt alleen wordt de melk gethermiseerd. Dit houdt in dat de melk 20 seconden verwarmd wordt naar 65 graden waardoor eventuele schadelijke bacteriën worden uitgeschakeld, en toch zijn smaak behoudt. Het maakproces van Kaas van de Boerderij is verder gelijk aan dat van boerenkaas en daarom liggen de verschillen niet ver uit elkaar.  Kaas van de boerderij

Zwanger? 

Volgens het Voedingscentrum kan Kaas van de Boerderij worden gegeten als je zwanger bent, omdat bepaalde bacteriesoorten worden gedood tijdens de verhitting. Goed nieuws dus voor de zwangere kaasliefhebber!  

Lees hier als je meer wilt lezen over boerenkaas en zwanger zijn

 

Boerderij Snoekvliet

Gertjan van boerderij Snoekvliet produceert Kaas van de Boerderij in Stolwijk, van oudsher een echt kaasmakers dorp. Als het even kan gaan de koeien zo vroeg mogelijk in het voorjaar naar buiten en laat in het najaar weer op stal, zodat de koeien zoveel mogelijk weide-dagen hebben.  De smaak van boerderij Snoekvliet kenmerkt zich als zacht en romig. Hun Kaas van de Boerderij is vanaf februari verkrijgbaar. Nieuwsgierig naar deze boerderijkaas? Vanaf februari is deze verkrijgbaar bij de firma kaas.  

Boerenkaas kopen?

Nieuwsgierig naar de smaak van boerenkaas? Ga naar onze boerenkazen pagina en ontdek wel kaas bij jou past. Kies, bestel en ontvang jouw kaas thuis via de brievenbus geleverd.  

Alles over boerenkaas

Wij noemen onszelf kaasfanaten. We houden van echt lekkere boerenkaas, direct van de boer. Iedere week halen we de kaas op bij onze eigen boeren en versturen deze dan rechtstreeks naar jou. Kaas met smaak, gemaakt door èchte boeren en niet in een fabriek. En dat proef je!

Verse kaas rechtstreeks van de boer

De firma kaas haalt de kaas direct op bij de boer. Dit wordt iedere week gedaan zodat de kaas vers kan worden geleverd aan onze klanten. De kaas wordt gesneden en in diep gevacumeerd, zodat de kaas vers blijft. Lees hier meer over onze boeren!

Lees verder

Kaas bestellen

De firma kaas levert verse kaas door de brievenbus bij jou thuis. De firma loopt hiermee voorop, omdat het door postbodes wordt rondgebracht in plaats met busjes wordt bezorgd door een bezorgdienst. Het voordeel? Je leest 't hier!

Lees verder

PostNL bezorgtijden

Het is december. Een maand van feestdagen met veel pakketjes en cadeautjes. Het kan je bijna niet ontgaan zijn, maar PostNL heeft het ontzettend druk, en dus ook met onze brievenbuspakketjes. Dit heeft invloed op de PostNL bezorgtijden.

Lees verder

Kleurplaat

De firma kaas presenteert een kleurwedstrijd voor jong en oud. Met de aangekondigde nieuwe maatregelen komt voor velen de kerstvakantie iets eerder dan gepland. Daarom organiseert de firma kaas een kleurwedstrijd met leuke cheesy prijzen.

Lees verder

Boerenkaas uit het Groene Hart

De firma kaas in het Algemeen Dagblad over boerenkaas door de brievenbus van boeren uit het Groene Hart. Lees hier het hele artikel.

Lees verder

Wat is het verschil tussen de Hollandse kaassoorten?

Bij de firma kaas hebben we op dit moment drie kaassoorten in het assortiment, namelijk: jong belegen, belegen en oude boerenkaas. Maar wat zijn nu eigenlijk de belangrijkste kenmerken van deze drie verschillende rijpingen?

Lees verder

Kaasfondue met boerenkaas

Kaasfondue met boerenkaas, dat is pas lekker. Benieuwd naar het recept? Je vindt het kaasfondue recept hier!

Lees verder

Hoe kan je kaas bewaren?

De firma kaas verstuurt kaas door de brievenbus verpakt in vacuüm in een brievenbusdoosje. Dit is voor bescherming tegen bijvoorbeeld vallen en stoten, maar ook tegen bacteriën, nattigheid en viezigheid van buitenaf. Maar hoe zit dat eigenlijk met het bewaren van kaas en de houdbaarheid? We leggen het uit in deze blog.

Lees verder

BNR Radio en de firma kaas

Onze kaasbaas op BNR Radio bij Zakendoen in de pitch. De firma kaas wordt gepitcht en vragen beantwoordt. Lees en luister het hier.

Lees verder