Boerenkaas vs Kaas van de Boerderij

Boerenkaas is de kaas die velen het lekkerst vinden vanwege de volle, mooie smaak en lekkere bite. Tot voor kort verkocht de firma kaas daarom alleen boerenkaas gemaakt van rauwe koemelk. Sinds maart biedt de firma kaas ook Kaas van de Boerderij aan. Het verschil? Dat vertellen wij in deze blog.  Kaas van de boerderij

Wat is boerenkaas?

Boerenkaas is kaas gemaakt van rauwe koemelk gemaakt op de boerderij op traditionele en gecontroleerde wijze. Op traditionele wijze houdt in dat de kaas is gemaakt van de verse rauwe melk van de eigen koeien en wordt niet verhit. Alleen onder deze voorwaarden mag boerenkaas ook boerenkaas genoemd worden. Lees hier meer over wat boerenkaas is.  

Verhittingsverschil

Het voornaamste verschil tussen boerenkaas en Kaas van de Boerderij zit in de verhitting van de melk tijdens de bereiding. In de blog over rauwmelkse kaas wordt het verschil in verhitting uitgelegd van gepasteuriseerde melk en rauwe melk. Gepasteuriseerde melk wordt namelijk verhit in een fabriek tot 65 graden. Zodra er een verhitting heeft plaatsgevonden mag de kaas geen boerenkaas meer heten.  

Wat is Kaas van de Boerderij? 

Kaas van de Boerderij wordt op de boerderij gemaakt alleen wordt de melk gethermiseerd. Dit houdt in dat de melk 20 seconden verwarmd wordt naar 65 graden waardoor eventuele schadelijke bacteriën worden uitgeschakeld, en toch zijn smaak behoudt. Het maakproces van Kaas van de Boerderij is verder gelijk aan dat van boerenkaas en daarom liggen de verschillen niet ver uit elkaar.   

Zwanger? 

Volgens het Voedingscentrum kan Kaas van de Boerderij worden gegeten als je zwanger bent, omdat bepaalde bacteriesoorten worden gedood tijdens de verhitting. Goed nieuws dus voor de zwangere kaasliefhebber!

 

Benieuwd hoe dat zit? Lees dan ons artikel over kaas en zwangerschap.

Boerderij Snoekvliet

Gertjan van boerderij Snoekvliet produceert Kaas van de Boerderij in Stolwijk, van oudsher een echt kaasmakers dorp. Als het even kan gaan de koeien zo vroeg mogelijk in het voorjaar naar buiten en laat in het najaar weer op stal, zodat de koeien zoveel mogelijk weide-dagen hebben.

De smaak van boerderij Snoekvliet kenmerkt zich als zacht en romig. Hun Kaas van de Boerderij is sinds maart bij ons verkrijgbaar in de varianten jong belegen, belegen en oud.  

Boerenkaas kopen?

Nieuwsgierig naar de smaak van boerenkaas? Ga naar onze boerenkazen pagina en ontdek wel kaas bij jou past. Kies, bestel en ontvang jouw kaas thuis via de brievenbus geleverd.  

Alles over boerenkaas

Wij noemen onszelf kaasfanaten. We houden van echt lekkere boerenkaas, direct van de boer. Iedere week halen we de kaas op bij onze eigen boeren en versturen deze dan rechtstreeks naar jou. Kaas met smaak, gemaakt door èchte boeren en niet in een fabriek. En dat proef je!

Stolwijker kaas kopen kan nu ook online

Stolwijker kaas van de boerderij nu ook te koop bij de firma kaas. Wat maak Stolwijker kaas zo uniek? Lees het hier!

Lees verder

Koeiendans

De lente begint, tijd voor de koeiendans! Lees onze blog en kom meer te weten over de lente, graskaas en de koeiendans.

Lees verder

Hoe bewaar je kaas?

Hoe bewaar je kaas? Hoe blijft kaas het langst lekker? Kun je kaas invriezen? En waarom verstuurt de firma kaas haar boerenkaas niet in kaaspapier? In deze blog lees je alles over het bewaren van kaas.

Lees verder

De firma kaas: boerenkaas door de brievenbus

Boerenkaas vs Kaas van de Boerderij. Wat is nu eigenlijk het verschil? Zwangere kunnen wel Kaas van de Boerderij eten. Lees hier waarom!

Lees verder

Kaas eten tijdens je zwangerschap

Welke kaas kun je eten als je zwanger bent? Wat is het verschil tussen fabriekskaas en boerenkaas? En wat is rauwmelkse koemelk? In deze blog leggen wij uit wat de adviezen zijn met betrekking tot boerenkaas als je zwanger bent.

Lees verder

Cum Laude Kaas

Boerenkaas vs Kaas van de Boerderij. Wat is nu eigenlijk het verschil? Zwangere kunnen wel Kaas van de Boerderij eten. Lees hier waarom!

Lees verder

Boerenkaas vs Kaas van de Boerderij

Boerenkaas vs Kaas van de Boerderij. Wat is nu eigenlijk het verschil? Zwangere kunnen wel Kaas van de Boerderij eten. Lees hier waarom!

Lees verder

De lekkerste borrel combinaties met kaas

Borrel thuis maken? De firma kaas geeft jou de lekkerste borrel recepten en handige tips om jouw borrel te laten slagen. Eet ze lekker!

Lees verder

Terugblik op 2020

Twintig-twintig… wat een bijzonder jaar. Dat kan ook bijna niet anders met die twee dubbele getallen… Lees hier verder in de blog.

Lees verder