Herfstvakantie en boerenkaasschnitzel

Het is herfstvakantie! En wat is er nou fijner dan samen heerlijk in de keuken te duiken en eens wat nieuws te proberen met echte boerenkaas? Veel Nederlanders hebben deze week of volgende week herfstvakantie. Wij van de firma kaas zeggen: heerlijk! Want wat is er nou lekkerder dan erop uitgaan en bij thuiskomst de keuken in te duiken om iets lekkers te bereiden – alleen of met de (klein)kinderen, want het is tenslotte vakantie. herfstvakantie Wij zijn alvast voor jou in oma’s receptenboek gedoken om een échte klassieker te zoeken onder de kaasgerechten. Het resultaat? Een boerenkaas schnitzel!

Hoe maak je een boerenkaas schnitzel?

Je hebt nodig: 4 borden – peper – bloem – 50 gr grof  paneermeel – 50 gr fijn paneermeel – 4 flinke plakken belegen boerenkaas – 2 eieren. – Bestrooi bord 1 met bloem. – Strooi het fijne paneermeel uit over bord 2. – Doe hetzelfde met het grove paneermeel over bord 3. – Klop het ei los op bord 4 en voeg wat peper toe. – Haal de kaasplakken door de bloem, dan door het ei, dan door het fijne paneermeel, dan weer door het ei en tot slot door het grove paneermeel. Leg de schnitzels voor 30 minuten op een schaal zodat het korstje stevig kan worden. – Verhit na 30 minuten wat boter en olijfolie in de koekenpan en bak de boerenkaas schnitzels 1,5-2 minuten aan elke kant goudbruin tot de kaas is gesmolten. Als dat geen smullen wordt! Eet smakelijk!  

Kaasmogelijkheden

Wij zijn altijd opzoek naar nieuwe mogelijkheden met onze favoriete boerenkaas. Heb jij ook een heerlijk recept met boerenkaas? Of weet jij een super lekkere kaascombinatie? Laat het ons weten! Gebruik de #defirmakaas of mail het ons!

Proef de smaak van boerenkaas

Benieuwd naar de smaak van boerenkaas? Bestel dan zelf boerenkaas en ontvang deze thuis geleverd via de post of de pakketdienst. Ga naar onze boerenkazen pagina en kies de boerenkaas die bij jou past.

Alle onze kaascombinaties vind je hier

Wil jij nieuwe kaascombinaties te weten komen? Lees dan hier onze blogs en maak de lekkerste kaascombinaties!

Alles over boerenkaas

Wij noemen onszelf kaasfanaten. We houden van echt lekkere boerenkaas, direct van de boer. Iedere week halen we de kaas op bij onze eigen boeren en versturen deze dan rechtstreeks naar jou. Kaas met smaak, gemaakt door èchte boeren en niet in een fabriek. En dat proef je!

EK borrelpakket

Bestel hier je EK borrelpakket en juich oranje naar de finale! Speciaal voor het EK levert de firma kaas bij elke borrelbox een gratis EKaasplank!

Lees verder

Mijn account

De vernieuwde mijn account van de firma kaas is live. Beheer je abonnement zelf en ervaar het gemak van een kaasabonnement.

Lees verder

Borrelplank maken doe je zelf

Een borrelplanken maken doe je zelf. Borrelgemak voor thuis - lekker. Hoe? Klik. Kies. Bestel. En het wordt ook nog thuis geleverd!

Lees verder

Puur lokaal goud: boerenkaas

In de Analyse van het Algemeen Dagblad over onze boeren en ‘Puur lokaal goud’: boerenkaas. Lees het artikel hier!

Lees verder

Weidevogels en onze boeren

De weidevogels en de boeren in Nederland hebben vaak een ding met elkaar gemeen: ze huizen allebei in de omgeving van de weides. 

Lees verder

Eén (boeren)zwaluw maakt nog geen zomer

Wat is weidevogelbeheer en hoe gaat het met onze weidevogels? Lees onze blog en kijk welke boeren zich inzetten voor de weidevogels!

Lees verder

De koeien gaan naar buiten!

De koeien gaan naar buiten. Dit is een dag waar iedere boer ieder voorjaar weer naar uit kijkt. De koeien trouwens ook. Lees hier alles over dit bijzondere moment!

Lees verder

Wat is graskaas?

Graskaas - Wat is graskaas precies? Iedereen lijkt het er over te hebben in het voorjaar, want graskaas is er ook alleen in het voorjaar. Hieronder wordt uitgelegd wat graskaas is.

Lees verder

Kaasbrood in plaats van Paasbrood?

Zelf Kaasbrood maken? Wat een goed idee! Omdat Pasen twee dagen duurt hebben wij een recept voor jou dat je de hele Pasen kan eten! Zoals bij het ontbijt, brunch, lunch, hartig tussendoortje of lekker als broodje bij de soep. Lees gauw verder!

Lees verder