Herfstvakantie en boerenkaasschnitzel

14/10/2020

Herfstvakantie en boerenkaasschnitzel

Yes, eindelijk herfstvakantie!

Het is herfstvakantie! En wat is er nou fijner dan samen heerlijk in de keuken te duiken en eens wat nieuws te proberen met echte boerenkaas? Veel Nederlanders hebben deze week of volgende week herfstvakantie. Wij van de firma kaas zeggen: heerlijk! Want wat is er nou lekkerder dan erop uitgaan en bij thuiskomst de keuken in te duiken om iets lekkers te bereiden – alleen of met de (klein)kinderen, want het is tenslotte vakantie. herfstvakantie Wij zijn alvast voor jou in oma’s receptenboek gedoken om een échte klassieker te zoeken onder de kaasgerechten. Het resultaat? Een boerenkaas schnitzel!

Hoe maak je een boerenkaas schnitzel?

Je hebt nodig: 4 borden – peper – bloem – 50 gr grof  paneermeel – 50 gr fijn paneermeel – 4 flinke plakken belegen boerenkaas – 2 eieren. – Bestrooi bord 1 met bloem. – Strooi het fijne paneermeel uit over bord 2. – Doe hetzelfde met het grove paneermeel over bord 3. – Klop het ei los op bord 4 en voeg wat peper toe. – Haal de kaasplakken door de bloem, dan door het ei, dan door het fijne paneermeel, dan weer door het ei en tot slot door het grove paneermeel. Leg de schnitzels voor 30 minuten op een schaal zodat het korstje stevig kan worden. – Verhit na 30 minuten wat boter en olijfolie in de koekenpan en bak de boerenkaas schnitzels 1,5-2 minuten aan elke kant goudbruin tot de kaas is gesmolten. Als dat geen smullen wordt! Eet smakelijk!  

Kaasmogelijkheden

Wij zijn altijd opzoek naar nieuwe mogelijkheden met onze favoriete boerenkaas. Heb jij ook een heerlijk recept met boerenkaas? Laat het ons weten! Gebruik de #defirmakaas of mail het ons! Kijk voor andere recepten met kaas ook eens naar de kaasfondue met boerenkaas.

Alles over boerenkaas

Wij noemen onszelf kaasfanaten. We houden van echt lekkere boerenkaas, direct van de boer. Iedere week halen we de kaas op bij onze eigen boeren en versturen deze dan rechtstreeks naar jou. Kaas met smaak, gemaakt door èchte boeren en niet in een fabriek. En dat proef je!

Boerenkaas uit het Groene Hart

De firma kaas in het Algemeen Dagblad over boerenkaas door de brievenbus van boeren uit het Groene Hart. Lees hier het hele artikel.

Lees verder

Kaassoorten

Bij de firma kaas hebben we op dit moment drie kaassoorten in het assortiment, namelijk: jong belegen, belegen en oude boerenkaas. Maar wat zijn nu eigenlijk de belangrijkste kenmerken van deze drie verschillende rijpingen?

Lees verder

Kaas bewaren

De firma kaas verstuurt kaas door de brievenbus verpakt in vacuüm in een brievenbusdoosje. Dit is voor bescherming tegen bijvoorbeeld vallen en stoten, maar ook tegen bacteriën, nattigheid en viezigheid van buitenaf. Maar hoe zit dat eigenlijk met het bewaren van kaas en de houdbaarheid? We leggen het uit in deze blog.

Lees verder

BNR Radio en de firma kaas

Onze kaasbaas op BNR Radio bij Zakendoen in de pitch. De firma kaas wordt gepitcht en vragen beantwoordt. Lees en luister het hier.

Lees verder

Brievenbuskaas in De Volkskrant

De firma kaas staat in De Volkskrant in de rubriek De Volkskeuken van Loethe Olthuis: Boerenkaassalade met bleekselderij, walnoten, appel en brievenbuskaas.

Lees verder

Proefnotities kaas

Proefnotities. Dit kaartje is puur voor jezelf, zodat je zelf kunt bijhouden welke kaas je lekker vindt. Deze proefnotities zijn een geheugensteuntje voor jou om eens na te denken over de andere boeren in ons assortiment. Misschien wil je die ook wel eens proberen.

Lees verder

NHradio interview

NHradio - Wie is de vroege vogel van de dag? Want Noord-Holland ontwaakt natuurlijk! De bakker, de bloemist, de krantenbezorger, de timmerman… iedereen mag weer aan de slag. Lees hier het interview met kaasbaas Wouter Swolfs van de firma kaas.

Lees verder

Keto voor Beginners

Deze keer gaan we dieper in op boerenkaas en Keto voor Beginners, voor sommige misschien al bekend, maar ook wij leren nog steeds iedere dag steeds meer over boerenkaas. Lees hier verder over keto en boerenkaas!

Lees verder

Rauwmelkse kaas

Rauwe melk is het is het hoofdbestanddeel van rauwmelkse kaas. Wij Nederlanders zijn van oorsprong melkdrinkers, daarom is het ook niet zo gek dat Nederland veel kaas produceert, consumeert en Nederlanders kaaskoppen genoemd worden. Voor het maken van kaas kunnen verschillende soorten melk worden gebruikt . Deze blog gaat over de verschillen in melk en dus in de kaas.

Lees verder

een greep uit onze kazen

kies je kaas

jong

belegen

van boerderij de twee hoeven

belegen

van boerderij koopman

OUDE KAAS

van boerderij witte welle