Herfstvakantie en boerenkaasschnitzel

Het is herfstvakantie! En wat is er nou fijner dan samen heerlijk in de keuken te duiken en eens wat nieuws te proberen met echte boerenkaas? Veel Nederlanders hebben deze week of volgende week herfstvakantie. Wij van de firma kaas zeggen: heerlijk! Want wat is er nou lekkerder dan erop uitgaan en bij thuiskomst de keuken in te duiken om iets lekkers te bereiden – alleen of met de (klein)kinderen, want het is tenslotte vakantie. herfstvakantie Wij zijn alvast voor jou in oma’s receptenboek gedoken om een échte klassieker te zoeken onder de kaasgerechten. Het resultaat? Een boerenkaas schnitzel!

Hoe maak je een boerenkaas schnitzel?

Je hebt nodig: 4 borden – peper – bloem – 50 gr grof  paneermeel – 50 gr fijn paneermeel – 4 flinke plakken belegen boerenkaas – 2 eieren. – Bestrooi bord 1 met bloem. – Strooi het fijne paneermeel uit over bord 2. – Doe hetzelfde met het grove paneermeel over bord 3. – Klop het ei los op bord 4 en voeg wat peper toe. – Haal de kaasplakken door de bloem, dan door het ei, dan door het fijne paneermeel, dan weer door het ei en tot slot door het grove paneermeel. Leg de schnitzels voor 30 minuten op een schaal zodat het korstje stevig kan worden. – Verhit na 30 minuten wat boter en olijfolie in de koekenpan en bak de boerenkaas schnitzels 1,5-2 minuten aan elke kant goudbruin tot de kaas is gesmolten. Als dat geen smullen wordt! Eet smakelijk!  

Kaasmogelijkheden

Wij zijn altijd opzoek naar nieuwe mogelijkheden met onze favoriete boerenkaas. Heb jij ook een heerlijk recept met boerenkaas? Of weet jij een super lekkere kaascombinatie? Laat het ons weten! Gebruik de #defirmakaas of mail het ons! Ben je gek op boerenkaas en wil je hier meer over weten? Ga dan naar onze blog over boerenkaas. En wordt kaasexpert!  

Alles over boerenkaas

Wij noemen onszelf kaasfanaten. We houden van echt lekkere boerenkaas, direct van de boer. Iedere week halen we de kaas op bij onze eigen boeren en versturen deze dan rechtstreeks naar jou. Kaas met smaak, gemaakt door èchte boeren en niet in een fabriek. En dat proef je!

Stolwijker kaas kopen kan nu ook online

Stolwijker kaas van de boerderij nu ook te koop bij de firma kaas. Wat maak Stolwijker kaas zo uniek? Lees het hier!

Lees verder

Koeiendans

De lente begint, tijd voor de koeiendans! Lees onze blog en kom meer te weten over de lente, graskaas en de koeiendans.

Lees verder

Hoe bewaar je kaas?

Hoe bewaar je kaas? Hoe blijft kaas het langst lekker? Kun je kaas invriezen? En waarom verstuurt de firma kaas haar boerenkaas niet in kaaspapier? In deze blog lees je alles over het bewaren van kaas.

Lees verder

De firma kaas: boerenkaas door de brievenbus

Boerenkaas vs Kaas van de Boerderij. Wat is nu eigenlijk het verschil? Zwangere kunnen wel Kaas van de Boerderij eten. Lees hier waarom!

Lees verder

Kaas eten tijdens je zwangerschap

Welke kaas kun je eten als je zwanger bent? Wat is het verschil tussen fabriekskaas en boerenkaas? En wat is rauwmelkse koemelk? In deze blog leggen wij uit wat de adviezen zijn met betrekking tot boerenkaas als je zwanger bent.

Lees verder

Cum Laude Kaas

Boerenkaas vs Kaas van de Boerderij. Wat is nu eigenlijk het verschil? Zwangere kunnen wel Kaas van de Boerderij eten. Lees hier waarom!

Lees verder

Boerenkaas vs Kaas van de Boerderij

Boerenkaas vs Kaas van de Boerderij. Wat is nu eigenlijk het verschil? Zwangere kunnen wel Kaas van de Boerderij eten. Lees hier waarom!

Lees verder

De lekkerste borrel combinaties met kaas

Borrel thuis maken? De firma kaas geeft jou de lekkerste borrel recepten en handige tips om jouw borrel te laten slagen. Eet ze lekker!

Lees verder

Terugblik op 2020

Twintig-twintig… wat een bijzonder jaar. Dat kan ook bijna niet anders met die twee dubbele getallen… Lees hier verder in de blog.

Lees verder