De firma kaas: boerenkaas door de brievenbus

De firma kaas: boerenkaas door de brievenbus staat op de voorpagina van De Ondernemer. Kaasbaas Wouter Swolfs praat over de werkwijze en doelen van de firma kaas. Heb jij ons al gespot?

Win-winsituatie voor de boer en consument

De webshop de firma kaas biedt de consument boerenkaas geleverd door de brievenbus. Direct van de boerderij op basis van een abonnement. Een win-winsituatie: “Voor de consument was er geen makkelijke manier om boerenkaas te kopen. Voor een bezoek aan de kaasboer is hij vaak te druk, dus zit de consument vast aan fabriekskaas. Kaas zonder smaak. Tegelijkertijd werkt de kaasboer snoeihard om kaas mét smaak te maken. Helaas voor een slechte inkoopprijs. Ik dacht, dat moet anders.” de ondernemer de firma kaas  

Boerenkaas direct van de boerderij

De firma kaas neemt de kaas direct af bij de boer en levert direct aan de consument. Op deze manier worden overbodige schakels uit de keten gelaten. De firma kaas betaalt de boer een eerlijke prijs, gemiddeld een euro per kilo meer dan andere inkoppers, bieden een vergroot afzetgebied en grip op zijn afzet. Zo geniet de consument van de smaakvolle boerenkaas uit het hele land en wordt het ook nog eens bij ‘m thuisbezorgd terwijl de boer gesteund wordt. De firma kaas vertelt het verhaal van de boeren aan de consument, zodat de consument weet wie het gezicht achter de kaas is en waar het vandaan komt.

Coronatijd

De corona tijd helpt de firma kaas bij het realiseren van groei zou je zeggen, maar toch blijft die storm uit. In het begin van de corona crisis had de firma kaas grote verwachtingen, omdat de verkoop van veel producten naar online verschoof. Maar de storm blijft uit. De consument zit 24/7 thuis. Het concept van een brievenbusdoosje was perfect voor de consument die overdag op zijn werk zat. Maar dat voordeel is de firma kaas nu kwijt.

Ontwikkelen en experimenteren

Toch blijft de firma kaas ontwikkelen. De komende maanden gaat er geëxperimenteerd worden met nieuwe concepten met Kaas as a Service als core business. Wat de klant mag verwachten? Producten ver van de lokale boer en met een goed verhaal.
“Proef zelf de pure smaak van boerenkaas”
 

De Ondernemer

Wil jij het hele artikel lezen? Kijk dan op De Ondernemer.  

Proef de smaak van boerenkaas

Benieuwd naar de smaak van boerenkaas? Bestel dan zelf boerenkaas en ontvang deze thuis geleverd via de post of de pakketdienst. Ga naar onze boerenkazen pagina en kies de boerenkaas die bij jou past.  

Kom alles te weten over boerenkaas

Wil jij alles te weten komen over boerenkaas? Lees dan hier onze blogs en wordt boerenkaas expert!

Alles over boerenkaas

Wij noemen onszelf kaasfanaten. We houden van echt lekkere boerenkaas, direct van de boer. Iedere week halen we de kaas op bij onze eigen boeren en versturen deze dan rechtstreeks naar jou. Kaas met smaak, gemaakt door èchte boeren en niet in een fabriek. En dat proef je!

Oktober is Boerenkaasmaand!

Ieder jaar wordt boerenkaas in oktober extra onder de aandacht gebracht. Daarom heet de maand oktober: Boerenkaasmaand!

Lees verder

de firma kaas geïnterviewd door The Daily Milk!

Kaasbaas Wouter Swolfs vertelt aan zuivelplatform The Daily Milk over de missie, behaalde doelen en natuurlijk de bijzondere levermethode van de firma kaas.

Lees verder

Herfst = Kruidenkaas!

De herfst komt er bijna weer aan en dat betekent dat het tijd is voor een nieuwe kruidenkaas. De firma kaas introduceert twee compleet nieuwe kruidenkazen, namelijk truffelkaas en bieslook knoflook kaas!

Lees verder

Cum Laude (kaas) Awards 2021

Een groot aantal van onze kaasboeren zijn genomineerd voor een Cum Laude (kaas) Award 2021 met verschillende rijpingen. Benieuwd hoe ze smaken? Lees deze blog!

Lees verder

Hoe maak je de perfecte kaasplank compleet?

Welke wijn drink jij bij een kaasplank. Een bierliefhebber? Lees welke bieren! Kortom een complete foodpairing met onze kazen.

Lees verder

Feiten & fabels over kaas

Kaas blijft een verrukkelijk onderwerp om over te praten, het liefst met een kaasplank voor je neus. Maar wat betekent nu eigenlijk de aanduiding 20+, 30+ en 48+? Bevat een tosti nu eigenlijk meer calorieën dan een boterham met kaas? En is kaas eigenlijk wel vegetarisch?  Over kaas bestaan veel weetjes, maar welke zijn feiten en welke zijn fabels? Wij […]

Lees verder

EK borrelpakket

Bestel hier je EK borrelpakket en juich oranje naar de finale! Speciaal voor het EK levert de firma kaas bij elke borrelbox een gratis EKaasplank!

Lees verder

Borrelplank maken doe je zelf

Een borrelplanken maken doe je zelf. Borrelgemak voor thuis - lekker. Hoe? Klik. Kies. Bestel. En het wordt ook nog thuis geleverd!

Lees verder

Puur lokaal goud: boerenkaas

In de Analyse van het Algemeen Dagblad over onze boeren en ‘Puur lokaal goud’: boerenkaas. Lees het artikel hier!

Lees verder