De firma kaas: boerenkaas door de brievenbus

De firma kaas: boerenkaas door de brievenbus staat op de voorpagina van De Ondernemer. Kaasbaas Wouter Swolfs praat over de werkwijze en doelen van de firma kaas. Heb jij ons al gespot?

kaasbaas de firma kaas

Win-winsituatie voor de boer en consument

De webshop de firma kaas biedt de consument boerenkaas geleverd door de brievenbus. Direct van de boerderij op basis van een abonnement. Een win-winsituatie: “Voor de consument was er geen makkelijke manier om boerenkaas te kopen. Voor een bezoek aan de kaasboer is hij vaak te druk, dus zit de consument vast aan fabriekskaas. Kaas zonder smaak. Tegelijkertijd werkt de kaasboer snoeihard om kaas mét smaak te maken. Helaas voor een slechte inkoopprijs. Ik dacht, dat moet anders.”

 

Boerenkaas direct van de boerderij

De firma kaas neemt de kaas direct af bij de boer en levert direct aan de consument. Op deze manier worden overbodige schakels uit de keten gelaten. De firma kaas betaalt de boer een eerlijke prijs, gemiddeld een euro per kilo meer dan andere inkoppers, bieden een vergroot afzetgebied en grip op zijn afzet. Zo geniet de consument van de smaakvolle boerenkaas uit het hele land en wordt het ook nog eens bij ‘m thuisbezorgd terwijl de boer gesteund wordt.  De firma kaas vertelt het verhaal van de boeren aan de consument, zodat de consument weet wie het gezicht achter de kaas is en waar het vandaan komt.

 

Coronatijd

De corona tijd helpt de firma kaas bij het realiseren van groei zou je zeggen, maar toch blijft die storm uit. In het begin van de corona crisis had de firma kaas grote verwachtingen, omdat de verkoop van veel producten naar online verschoof. Maar de storm blijft uit. De consument zit 24/7 thuis. Het concept van een brievenbusdoosje was perfect voor de consument die overdag op zijn werk zat. Maar dat voordeel is de firma kaas nu kwijt.

 

Ontwikkelen en experimenteren

Toch blijft de firma kaas ontwikkelen. De komende maanden gaat er geëxperimenteerd worden met nieuwe concepten met Kaas as a Service als core business. Wat de klant mag verwachten? Producten ver van de lokale boer en met een goed verhaal.

 

“Proef zelf de pure smaak van boerenkaas

 

De Ondernemer

Wil jij het hele artikel lezen? Kijk dan op De Ondernemer.  

Alles over boerenkaas

Wij noemen onszelf kaasfanaten. We houden van echt lekkere boerenkaas, direct van de boer. Iedere week halen we de kaas op bij onze eigen boeren en versturen deze dan rechtstreeks naar jou. Kaas met smaak, gemaakt door èchte boeren en niet in een fabriek. En dat proef je!

Stolwijker kaas kopen kan nu ook online

Stolwijker kaas van de boerderij nu ook te koop bij de firma kaas. Wat maak Stolwijker kaas zo uniek? Lees het hier!

Lees verder

Koeiendans

De lente begint, tijd voor de koeiendans! Lees onze blog en kom meer te weten over de lente, graskaas en de koeiendans.

Lees verder

Hoe bewaar je kaas?

Hoe bewaar je kaas? Hoe blijft kaas het langst lekker? Kun je kaas invriezen? En waarom verstuurt de firma kaas haar boerenkaas niet in kaaspapier? In deze blog lees je alles over het bewaren van kaas.

Lees verder

De firma kaas: boerenkaas door de brievenbus

Boerenkaas vs Kaas van de Boerderij. Wat is nu eigenlijk het verschil? Zwangere kunnen wel Kaas van de Boerderij eten. Lees hier waarom!

Lees verder

Kaas eten tijdens je zwangerschap

Welke kaas kun je eten als je zwanger bent? Wat is het verschil tussen fabriekskaas en boerenkaas? En wat is rauwmelkse koemelk? In deze blog leggen wij uit wat de adviezen zijn met betrekking tot boerenkaas als je zwanger bent.

Lees verder

Cum Laude Kaas

Boerenkaas vs Kaas van de Boerderij. Wat is nu eigenlijk het verschil? Zwangere kunnen wel Kaas van de Boerderij eten. Lees hier waarom!

Lees verder

Boerenkaas vs Kaas van de Boerderij

Boerenkaas vs Kaas van de Boerderij. Wat is nu eigenlijk het verschil? Zwangere kunnen wel Kaas van de Boerderij eten. Lees hier waarom!

Lees verder

De lekkerste borrel combinaties met kaas

Borrel thuis maken? De firma kaas geeft jou de lekkerste borrel recepten en handige tips om jouw borrel te laten slagen. Eet ze lekker!

Lees verder

Terugblik op 2020

Twintig-twintig… wat een bijzonder jaar. Dat kan ook bijna niet anders met die twee dubbele getallen… Lees hier verder in de blog.

Lees verder