De firma kaas: boerenkaas door de brievenbus

De firma kaas: boerenkaas door de brievenbus staat op de voorpagina van De Ondernemer. Kaasbaas Wouter Swolfs praat over de werkwijze en doelen van de firma kaas. Heb jij ons al gespot?

Win-winsituatie voor de boer en consument

De webshop de firma kaas biedt de consument boerenkaas geleverd door de brievenbus. Direct van de boerderij op basis van een abonnement. Een win-winsituatie: “Voor de consument was er geen makkelijke manier om boerenkaas te kopen. Voor een bezoek aan de kaasboer is hij vaak te druk, dus zit de consument vast aan fabriekskaas. Kaas zonder smaak. Tegelijkertijd werkt de kaasboer snoeihard om kaas mét smaak te maken. Helaas voor een slechte inkoopprijs. Ik dacht, dat moet anders.” de ondernemer de firma kaas  

Boerenkaas direct van de boerderij

De firma kaas neemt de kaas direct af bij de boer en levert direct aan de consument. Op deze manier worden overbodige schakels uit de keten gelaten. De firma kaas betaalt de boer een eerlijke prijs, gemiddeld een euro per kilo meer dan andere inkoppers, bieden een vergroot afzetgebied en grip op zijn afzet. Zo geniet de consument van de smaakvolle boerenkaas uit het hele land en wordt het ook nog eens bij ‘m thuisbezorgd terwijl de boer gesteund wordt. De firma kaas vertelt het verhaal van de boeren aan de consument, zodat de consument weet wie het gezicht achter de kaas is en waar het vandaan komt.

Coronatijd

De corona tijd helpt de firma kaas bij het realiseren van groei zou je zeggen, maar toch blijft die storm uit. In het begin van de corona crisis had de firma kaas grote verwachtingen, omdat de verkoop van veel producten naar online verschoof. Maar de storm blijft uit. De consument zit 24/7 thuis. Het concept van een brievenbusdoosje was perfect voor de consument die overdag op zijn werk zat. Maar dat voordeel is de firma kaas nu kwijt.

Ontwikkelen en experimenteren

Toch blijft de firma kaas ontwikkelen. De komende maanden gaat er geëxperimenteerd worden met nieuwe concepten met Kaas as a Service als core business. Wat de klant mag verwachten? Producten ver van de lokale boer en met een goed verhaal.
“Proef zelf de pure smaak van boerenkaas”
 

De Ondernemer

Wil jij het hele artikel lezen? Kijk dan op De Ondernemer.  

Proef de smaak van boerenkaas

Benieuwd naar de smaak van boerenkaas? Bestel dan zelf boerenkaas en ontvang deze thuis geleverd via de post of de pakketdienst. Ga naar onze boerenkazen pagina en kies de boerenkaas die bij jou past.  

Kom alles te weten over boerenkaas

Wil jij alles te weten komen over boerenkaas? Lees dan hier onze blogs en wordt boerenkaas expert!

Alles over boerenkaas

Wij noemen onszelf kaasfanaten. We houden van echt lekkere boerenkaas, direct van de boer. Iedere week halen we de kaas op bij onze eigen boeren en versturen deze dan rechtstreeks naar jou. Kaas met smaak, gemaakt door èchte boeren en niet in een fabriek. En dat proef je!

Borrelplank maken doe je zelf

Een borrelplanken maken doe je zelf. Borrelgemak voor thuis - lekker. Hoe? Klik. Kies. Bestel. En het wordt ook nog thuis geleverd!

Lees verder

Puur lokaal goud: boerenkaas

In de Analyse van het Algemeen Dagblad over onze boeren en ‘Puur lokaal goud’: boerenkaas. Lees het artikel hier!

Lees verder

Weidevogels en onze boeren

De weidevogels en de boeren in Nederland hebben vaak een ding met elkaar gemeen: ze huizen allebei in de omgeving van de weides. 

Lees verder

Eén (boeren)zwaluw maakt nog geen zomer

Wat is weidevogelbeheer en hoe gaat het met onze weidevogels? Lees onze blog en kijk welke boeren zich inzetten voor de weidevogels!

Lees verder

De koeien gaan naar buiten!

De koeien gaan naar buiten. Dit is een dag waar iedere boer ieder voorjaar weer naar uit kijkt. De koeien trouwens ook. Lees hier alles over dit bijzondere moment!

Lees verder

Wat is graskaas?

Graskaas - Wat is graskaas precies? Iedereen lijkt het er over te hebben in het voorjaar, want graskaas is er ook alleen in het voorjaar. Hieronder wordt uitgelegd wat graskaas is.

Lees verder

Kaasbrood in plaats van Paasbrood?

Zelf Kaasbrood maken? Wat een goed idee! Omdat Pasen twee dagen duurt hebben wij een recept voor jou dat je de hele Pasen kan eten! Zoals bij het ontbijt, brunch, lunch, hartig tussendoortje of lekker als broodje bij de soep. Lees gauw verder!

Lees verder

Stolwijker kaas kopen kan nu ook online

Stolwijker kaas van de boerderij nu ook te koop bij de firma kaas. Wat maak Stolwijker kaas zo uniek? Lees het hier!

Lees verder

Koeiendans

De lente begint, tijd voor de koeiendans! Lees onze blog en kom meer te weten over de lente, graskaas en de koeiendans.

Lees verder