De lekkerste tosti varianten met boerenkaas

Foodlover en foodblogger Elize, bekend van haar populaire Instagram account Deli_zabeth, heeft 2 heerlijke tosti recepten ontwikkeld, speciaal met boerenkaas van de firma kaas! Voor de recepten heeft Elize onze jong belegen boerenkaas en belegen boerenkaas gebruikt. Benieuwd naar haar heerlijke creaties? Lees dan verder.

Recept Kaastosti Pastrami & ZuurkoolRecept Kaastosti Jalapeño & Chutney

Onze collega Floris heeft zijn eigen favoriet, die we ook graag met je wil delen. Wij vinden hem erg lekker. Welke van de 3 wordt jouw favoriet?

Recept Kaastosti Spinazie & Champignons

Tosti met jong belegen kaas, pastrami, zuurkool en mosterd

kaastosti pastrami en zuurkool
Ingrediënten (voor 1 tosti):
  • 2 sneetjes bruin volkorenbrood
  • 80-100 gr. plakjes jong belegen boerenkaas
  • Handjevol zuurkool
  • 1 el. Dijon mosterd
  • 3 plakken pastrami
  • Klontje boter
  • Cornichons (mini-augurken)
Bereiding:
  1. Schaaf de kaas in plakjes met een kaasschaaf.
  2. Smeer boter aan de buitenkant van beide sneetjes brood.
  3. Smeer de binnenkant van één snee brood in met Dijon mosterd en beleg met de kaas.
  4. Knijp het overtollige vocht uit de zuurkool en verdeel over de kaas. Maak af met de pastrami en de snee brood met de beboterde kant naar boven.
  5. Verhit een pan of tosti-ijzer en bak de tosti een aantal minuten aan beide kanten tot de kaas is gesmolten en het brood goudbruin van buiten is.
  6. Serveer de tosti met cornichons en extra mosterd.

Tosti met belegen kaas, jalapeño, lente-ui en mango chutney

kaastosti jalapeno en chutney
Ingrediënten: (voor 1 tosti)
  • 2 sneetjes wit brood
  • 80-100 gr. plakjes belegen boerenkaas
  • 1/4 jalapeño
  • 1 lente-ui
  • Mango chutney
  • Koriander
Bereiding:
  1. Schaaf de kaas in plakjes met een kaasschaaf.
  2. Smeer boter aan de buitenkant van beide sneetjes brood.
  3. Hak de jalapeño fijn en de lente-ui in dunne plakjes.
  4. Beleg het brood met de kaas, jalapeño en lente-ui en dek af met de snee brood met de beboterde kant naar boven.
  5. Verhit een pan of tosti-ijzer en bak de tosti een aantal minuten aan beide kanten tot de kaas is gesmolten en het brood goudbruin van buiten is.
  6. Serveer de tosti met mango chutney en koriander
Nog meer tosti inspiratie nodig? Onze collega Floris wil graag zijn tosti creatie met je delen. Zijn voorkeur heeft onze oude boerenkaas.

Floris' favoriet: Tosti met oude kaas, spinazie en champignons

Ingrediënten: (voor 1 tosti)
  • 2 sneetjes bruin brood
  • 80-100 gr. plakjes oude boerenkaas
  • Een beetje mosterd
  • Verse Spinazie
  • Wat plakjes champignons
  • Een snufje knoflook poeder (optioneel)
Bereiding:
  1. Snij de champignons in plakjes en bak ze in de pan met wat peper en zout, (en optioneel knoflookpoeder)
  2. Schaaf de kaas in plakjes met een kaasschaaf.
  3. Smeer boter aan de buitenkant van beide sneetjes brood.
  4. Smeer op beide sneetjes brood een beetje mosterd.
  5. Beleg het brood met de oude kaas, daarop de spinazie en champignons en dek af met de snee brood met de mosterd aan de binnenkant en de beboterde kant naar boven.
  6. Verhit een pan of tosti-ijzer en bak de tosti een aantal minuten aan beide kanten tot de kaas is gesmolten en het brood goudbruin van buiten is, dan is het tijd om te smullen!
En welke tosti met boerenkaas is jouw favoriet? Deel je tosti recepten met ons.

Alles over boerenkaas

Wij noemen onszelf kaasfanaten. We houden van echt lekkere boerenkaas, direct van de boer. Iedere week halen we de kaas op bij onze eigen boeren en versturen deze dan rechtstreeks naar jou. Kaas met smaak, gemaakt door èchte boeren en niet in een fabriek. En dat proef je!

Oktober is Boerenkaasmaand!

Ieder jaar wordt boerenkaas in oktober extra onder de aandacht gebracht. Daarom heet de maand oktober: Boerenkaasmaand!

Lees verder

de firma kaas geïnterviewd door The Daily Milk!

Kaasbaas Wouter Swolfs vertelt aan zuivelplatform The Daily Milk over de missie, behaalde doelen en natuurlijk de bijzondere levermethode van de firma kaas.

Lees verder

Herfst = Kruidenkaas!

De herfst komt er bijna weer aan en dat betekent dat het tijd is voor een nieuwe kruidenkaas. De firma kaas introduceert twee compleet nieuwe kruidenkazen, namelijk truffelkaas en bieslook knoflook kaas!

Lees verder

Cum Laude (kaas) Awards 2021

Een groot aantal van onze kaasboeren zijn genomineerd voor een Cum Laude (kaas) Award 2021 met verschillende rijpingen. Benieuwd hoe ze smaken? Lees deze blog!

Lees verder

Hoe maak je de perfecte kaasplank compleet?

Welke wijn drink jij bij een kaasplank. Een bierliefhebber? Lees welke bieren! Kortom een complete foodpairing met onze kazen.

Lees verder

Feiten & fabels over kaas

Kaas blijft een verrukkelijk onderwerp om over te praten, het liefst met een kaasplank voor je neus. Maar wat betekent nu eigenlijk de aanduiding 20+, 30+ en 48+? Bevat een tosti nu eigenlijk meer calorieën dan een boterham met kaas? En is kaas eigenlijk wel vegetarisch?  Over kaas bestaan veel weetjes, maar welke zijn feiten en welke zijn fabels? Wij […]

Lees verder

EK borrelpakket

Bestel hier je EK borrelpakket en juich oranje naar de finale! Speciaal voor het EK levert de firma kaas bij elke borrelbox een gratis EKaasplank!

Lees verder

Borrelplank maken doe je zelf

Een borrelplanken maken doe je zelf. Borrelgemak voor thuis - lekker. Hoe? Klik. Kies. Bestel. En het wordt ook nog thuis geleverd!

Lees verder

Puur lokaal goud: boerenkaas

In de Analyse van het Algemeen Dagblad over onze boeren en ‘Puur lokaal goud’: boerenkaas. Lees het artikel hier!

Lees verder